Plane 11 keeps crashing just as I pull away from the gate. Please HELP

0 votes
asked Jun 17 by tygelert (14 points)

Process:               X-Plane [11640]
Path:                  /Users/USER/*/X-Plane.app/Contents/MacOS/X-Plane
Identifier:            com.laminar-research.X-Plane
Version:               11.01r2 (398)
Code Type:             X86-64 (Native)
Parent Process:        ??? [1]
Responsible:           X-Plane [11640]
User ID:               501

Date/Time:             2017-06-16 19:15:25.756 -0500
OS Version:            Mac OS X 10.12.6 (16G16b)
Report Version:        12
Anonymous UUID:        A12E0037-FC39-C996-3DBF-0B2A0FBB9381

Sleep/Wake UUID:       0B1F7359-3587-4E10-B137-1FF8B9959B40

Time Awake Since Boot: 12000 seconds
Time Since Wake:       4400 seconds

System Integrity Protection: enabled

Crashed Thread:        0  Dispatch queue: com.apple.main-thread

Exception Type:        EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)
Exception Codes:       KERN_INVALID_ADDRESS at 0x0000000000000054
Exception Note:        EXC_CORPSE_NOTIFY

VM Regions Near 0x54:
--> 
    Kernel Alloc Once      000000000e599000-000000000e59b000 [    8K] rw-/rwx SM=PRV  

Thread 0 Crashed:: Dispatch queue: com.apple.main-thread
0   com.laminar-research.X-Plane      0x000000010f080277 veh_class::plot_plane_3D(rendering_pass, veh_view_type, int) + 1191
1   com.laminar-research.X-Plane      0x000000010ea701d7 XPDrawPlane(int, float, float, float, float, float, float, int, XPLMPlaneDrawState_t*) + 2119
2   mac.xpl                           0x000000009d74bcbd XPMPDefaultPlaneRenderer(int) + 3421
3   mac.xpl                           0x000000009d733db2 XPMPRenderMultiplayerPlanes(int, int, void*) + 226
4   XPLM                              0x000000007f614546 XPLMDispatchDrawingHook(int, int, int) + 158
5   XPLM                              0x000000007f614413 XPLMDisplayDoDrawingHook(int, int) + 499
6   com.laminar-research.X-Plane      0x000000010e64eac4 XPPDoDrawingHook(int) + 132
7   com.laminar-research.X-Plane      0x000000010e654d02 OGL_scenery_per_dome_3d_solid(xcam_class*, rendering_pass, int) + 6530
8   com.laminar-research.X-Plane      0x000000010e640f56 WORLD_scene_per_render(rendering_pass, float, float, float, float) + 15846
9   com.laminar-research.X-Plane      0x000000010e644167 WORLD_scene_per_frame(xplane_window*, int, int) + 3527
10  com.laminar-research.X-Plane      0x000000010ec2ca61 APP_update() + 3313
11  com.laminar-research.X-Plane      0x000000010ea371ee MACIBM_post_event_proc() + 318
12  com.laminar-research.X-Plane      0x000000010e86d87b WIN_run_app + 43
13  com.laminar-research.X-Plane      0x000000010ec598cd main + 93
14  libdyld.dylib                     0x00007fffc47f8235 start + 1

http://questions.x-plane.com/?qa=blob&qa_blobid=11858645938583350279

1 Answer

0 votes
answered Jun 20 by jroberts (14,323 points)
There are a lot of addons (plugins and custom scenery in particular) listed in the log. Please try removing them and see if it continues to happen. If it stops, then one or a combination of them was probably causing it. You can try to narrow it down by adding them back one at a time or in small groups until it reappears.

Welcome to X-Plane Q&A, where you can ask support questions and get answers from members of the community.

This site is for X-Plane support questions only. Please search for existing answers before posting your question. Off-topic questions will be locked.

If you’re new, you’ll need to register before asking your first question.

If your question is answered, click on the check mark to select the best response.

...