0 votes
asked by (12 points)
I downloaded the  the X Plane 11 Demo for Windows, directly from x-plane.com, but the application fails to launch.

I ran the installer as an Admin, turned off Windows firewall while installing, and turned off virus protection while installing. I installed the sim to the default location.

I have tried uninstalling / re-installing several times with no luck.

I have also tried to run the sim, as an administrator, without success.

My system is an Intel i7 8700K with 32GB of RAM and a GeForce 1080 Ti video card.

I've been a 'FlightSimmer' since MSFS 5.1 going back to 1995, but I am brand new to X Plane.

Any help or guidance would be greatly appreciated.

Here's the text of my log file:

log.txt for X-Plane 11.20r4 (build 112019 64-bit)
 compiled on May  2 2018 12:00:20
X-Plane started on Fri May 11 19:51:17 2018

This log file is generated automatically by Laminar Research applications and contains diagnostics about your graphics hardware, installation, and any error conditions.
If you need to contact tech support or file a bug, please send us this file. NOTE: this file is rewritten every time you start ANY of your X-System applications.

Windows 10.0 (build 16299/2)
This is a 64-bit version of Windows.
CPU type: 8664
Physical Memory (total for computer): 34280464384
Maximum Virtual Memory (for X-Plane only): 140737488224256
CPU 0: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz  Speed (mhz): 3696
CPU 0: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz  Speed (mhz): 3696
CPU 0: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz  Speed (mhz): 3696
CPU 0: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz  Speed (mhz): 3696
CPU 0: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz  Speed (mhz): 3696
CPU 0: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz  Speed (mhz): 3696
CPU 0: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz  Speed (mhz): 3696
CPU 0: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz  Speed (mhz): 3696
CPU 0: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz  Speed (mhz): 3696
CPU 0: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz  Speed (mhz): 3696
CPU 0: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz  Speed (mhz): 3696
CPU 0: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz  Speed (mhz): 3696

X-System folder:'C:\Users/chris/OneDrive/Desktop/X-Plane 11/', case sensitive=0

WGL_ARB_buffer_region WGL_ARB_create_context WGL_ARB_create_context_no_error WGL_ARB_create_context_profile WGL_ARB_create_context_robustness WGL_ARB_context_flush_control WGL_ARB_extensions_string WGL_ARB_make_current_read WGL_ARB_multisample WGL_ARB_pbuffer WGL_ARB_pixel_format WGL_ARB_pixel_format_float WGL_ARB_render_texture WGL_ATI_pixel_format_float WGL_EXT_colorspace WGL_EXT_create_context_es_profile WGL_EXT_create_context_es2_profile WGL_EXT_extensions_string WGL_EXT_framebuffer_sRGB WGL_EXT_pixel_format_packed_float WGL_EXT_swap_control WGL_EXT_swap_control_tear WGL_NVX_DX_interop WGL_NV_DX_interop WGL_NV_DX_interop2 WGL_NV_copy_image WGL_NV_delay_before_swap WGL_NV_float_buffer WGL_NV_multisample_coverage WGL_NV_render_depth_texture WGL_NV_render_texture_rectangle
--=={This application has crashed!}==--

1 Answer

0 votes
answered by (19.3k points)
The sim crashed before it even logged your GPU info. Do you have more than one GPU? I see issues sometimes when X-Plane tried to use an Intel GPU instead of the AMD or Nvidia one. Is the GPU driver up to date?

The installer log.txt from the desktop may have more info if none of that works.

Welcome to X-Plane Q&A, where you can ask support questions and get answers from members of the community.

This site is for X-Plane support questions only. Please search for existing answers before posting your question. Off-topic questions will be locked.

If you’re new, you’ll need to register before asking your first question.

If your question is answered, click on the check mark to select the best response.

Categories

...