+1 vote
asked by (17 points)
I have been downloading the free FAACIFP18 file and the convert424toxplane11 file for a few months now and updating my navdata with no problems in my sim. But ever since I updated to the X-Plane 11.30 Beta updates, my navdata has been making my sim crash. It comes up with something like "X-Plane 11 can't run on half of Jeppesen files and half FAACIFP18 files. I have done everything correctly, and checked multiple X-Plane support forums. Nothing seems to work properly. My temporary fix is to revert back to X-Plane 11.26r2, and then everything works properly again. I think this may be a bug with the new 11.30, so we'll see what Laminar Research decides to do.

1 Answer

0 votes
answered by (1.8k points)
Hey! Would you please send in your full log file? Thanks!
commented by (17 points)
reshown by
Yes. Let me just reinstall the X-Plane 11 beta so I can put the problem on the log text.
commented by (17 points)
Actually... I may have found a potential problem. On my JarDesihn A320, there is its own NavData (x-plane 10 format). Maybe, if I take the navdata out of the JarDesigns folder, it wouldn’t confuse the two navdatas. I still might need help tough...
commented by (17 points)
This is where it messed up.

0:02:31.450 E/SYS: +-------------------------------------------------------------------------------

0:02:31.450 E/SYS: | Loading navigational data failed:

0:02:31.450 E/SYS: | Procedures in CIFP folder are inconsistent with the base data. This means, HALF your sim runs on FAA data and the other half runs on Jeppesen? I don't think so!

0:02:31.450 E/SYS: |

0:02:31.450 E/SYS: | Please note that X-Plane 11 is not compatible with navdata files made for X-Plane 10.

0:02:31.450 E/SYS: | (navt.cpp:437)

0:02:31.450 E/SYS: +-------------------------------------------------------------------------------
commented by (17 points)
The problem still persists after deleting the JarDesigns navdata. I put all of the earth_fix.dat, etc. in the CIFP folder and X-Plane 11 just loads up the default navdata, which I don't want to load. Any ideas on how to fix this?

Welcome to X-Plane Q&A, where you can ask support questions and get answers from members of the community.

This site is for X-Plane support questions only. Please search for existing answers before posting your question. Off-topic questions will be locked.

If you’re new, you’ll need to register before asking your first question.

If your question is answered, click on the check mark to select the best response.

Categories

...