0 votes
asked by (13 points)
I am trying to install Xplane on a brand new PC with WIn 10.

When I try to run the program it says missing file Resources/rand.bin

I ran the installer again but still the same problem??

1 Answer

+1 vote
answered by (4.8k points)

Hi Andy,

I am not from Laminar Research; just a flight simmer from down under like you but on the other side of the "ditch".

Have you disabled your antivirus and malware software as a short time fix?  This sometimes hinders the installation.  Are you installing as the Administrator?  This is a hindrance at times if not.

Are you running the official, original and genuine version of X-Plane from Laminar Research? If so it may be appropriate to attach your X-Plane installation log.txt file and the standard Log.txt file.  Both files are generated when your system crashes or you shut down.

To attach these files follow the advice from Greengolfer15  in the following link found at https://questions.x-plane.com/?qa=blob&qa_blobid=17830136656522860642

Now, if not running the LR version you need to read the answer provided in the following link found at https://questions.x-plane.com/25601/problem-with-737-pfd-after-update-to-11-35

Glenn

commented by (13 points)
Hi Glenn, thanks for your reply, and apprecaite the effort you went to to explain to me.

It is a newly purchased licence and downloaded directly using the app in the link I got with the purchase confirmation.

As fas as Im aware there is no AV software running, but good point I will check that. I do know the first time I tired to download Xplane, my PC kept going to sleep, and when I went to runn the app it was complaining that I wasnt running xplane from the dl directory on my desktop, so in the end I deleted the xplane folder on my desktop and downloaded again, with my PC power settings disabling any sleep mode. I will dl the log.txt file later and attach it here.

THanks Again

Andy
commented by (13 points)
ok i have it running. i ran the installer for a third time and it installed some more files and is working now.

Thanks for your input Glenn
commented by (4.8k points)
Glad to know you are up in the air.

Glenn

Welcome to X-Plane Q&A, where you can ask support questions and get answers from members of the community.

This site is for X-Plane support questions only. Please search for existing answers before posting your question. Off-topic questions will be locked.

If you’re new, you’ll need to register before asking your first question.

If your question is answered, click on the check mark to select the best response.

Categories

...