0 votes
asked by (24 points)

X-PLANE 11 BETA 13 CRASH. CONFIG : WINDOWS 10 PRO, I7 4790K, MSI GTX 1080, X-PLANE 11 BETA 13, JARE design A330 BETA 7, BBS SOUND V2.02, XENVIRO 1.06. CRASH WHEN START SIM

 

 

 

2 Answers

0 votes
answered by (19.3k points)
The first thing to try is removing all plugins and add on scenery. If that fixes the problem, adding them back in one at a time can help you identify the source of the problem.

If that does not help, try moving, renaming or deleting your preferences to see if a preference setting is causing it.
commented by (12 points)
Same problem and I was loading the JARDesign A330 too.  No solution yet although I suspect there is either a new bug in pb13 or pb13 has introduced a change that the A330 is not yet up-to-date with!  I'll try a different A/C and post back.
commented by (12 points)
Tried the Laminar 747-400 which seemed OK but when I switched to the MD-82 XP crashed again.  My money is now on pb13 as the cause if not the culprit.
0 votes
answered by (30 points)
My pb13 crashed this on loading morning.  Log.text shows SkyMaxxPro as being the culprit.  Removed Silver Lining from plugins and it loads .

John

Welcome to X-Plane Q&A, where you can ask support questions and get answers from members of the community.

This site is for X-Plane support questions only. Please search for existing answers before posting your question. Off-topic questions will be locked.

If you’re new, you’ll need to register before asking your first question.

If your question is answered, click on the check mark to select the best response.

Categories

...