This site is being deprecated.

Please see the official X‑Plane Support page for help.

0 votes
asked by (12 points)
edited by
Foolishly, probably, I have installed the newest Mac system Mojave.  It works for many of the programs, however, for X-Plane 10 AND 11, it "tanks."  Here is the error message I receive:
 

Process:               X-Plane [95481]

Path:                  /Volumes/*/X-Plane.app/Contents/MacOS/X-Plane

Identifier:            com.laminar_research.X-Plane

Version:               ???

Code Type:             X86-64 (Native)

Parent Process:        ??? [1]

Responsible:           X-Plane [95481]

User ID:               501

Date/Time:             2018-10-03 13:49:11.539 -0400

OS Version:            Mac OS X 10.14 (18A384a)

Report Version:        12

Anonymous UUID:        36A990D0-EBA3-F07F-D3A9-F05D19F25A56

Sleep/Wake UUID:       4BDC6D19-79B0-4199-A44D-2BB3EA7E9EAD

Time Awake Since Boot: 630000 seconds

Time Since Wake:       630000 seconds

System Integrity Protection: enabled

Crashed Thread:        0

Exception Type:        EXC_CRASH (Code Signature Invalid)

Exception Codes:       0x0000000000000000, 0x0000000000000000

Exception Note:        EXC_CORPSE_NOTIFY

Termination Reason:    Namespace CODESIGNING, Code 0x1

kernel messages:

VM Regions Near 0 (cr2):

-->

    __TEXT                 0000000100000000-00000001014bc000 [ 20.7M] r-x/rwx SM=COW  

Thread 0 Crashed:

0                                  0x0000000107ff2000 _dyld_start + 0

Thread 0 crashed with X86 Thread State (64-bit):

  rax: 0x0000000000000000  rbx: 0x0000000000000000  rcx: 0x0000000000000000  rdx: 0x0000000000000000

  rdi: 0x0000000000000000  rsi: 0x0000000000000000  rbp: 0x0000000000000000  rsp: 0x00007ffeefbffba8

   r8: 0x0000000000000000   r9: 0x0000000000000000  r10: 0x0000000000000000  r11: 0x0000000000000000

  r12: 0x0000000000000000  r13: 0x0000000000000000  r14: 0x0000000000000000  r15: 0x0000000000000000

  rip: 0x0000000107ff2000  rfl: 0x0000000000000200  cr2: 0x0000000000000000

  

Logical CPU:     0

Error Code:      0x00000000

Trap Number:     0

Binary Images:

       0x100000000 -        0x1014bbfc7 + (???) <8E63F209-0E6C-3009-CE1D-1EF66BA78878>

       0x107ff1000 -        0x10806f657 + (625.13) <FD58B2D0-D66F-345E-9679-F2F8DB189359>

External Modification Summary:

  Calls made by other processes targeting this process:

    task_for_pid: 0

    thread_create: 0

    thread_set_state: 0

  Calls made by this process:

    task_for_pid: 0

    thread_create: 0

    thread_set_state: 0

  Calls made by all processes on this machine:

    task_for_pid: 581192

    thread_create: 0

    thread_set_state: 0

VM Region Summary:

ReadOnly portion of Libraries: Total=30.5M resident=0K(0%) swapped_out_or_unallocated=30.5M(100%)

Writable regions: Total=16.9M written=0K(0%) resident=0K(0%) swapped_out=0K(0%) unallocated=16.9M(100%)

                                VIRTUAL   REGION

REGION TYPE                        SIZE    COUNT (non-coalesced)

===========                     =======  =======

STACK GUARD                       56.0M        2

Stack                             8192K        2

__DATA                            29.6M        5

__LINKEDIT                        9520K        3

__TEXT                            21.2M        3

shared memory                        8K        3

===========                     =======  =======

TOTAL                            124.1M       12

Model: MacBookPro11,5, BootROM MBP114.0184.B00, 4 processors, Intel Core i7, 2.8 GHz, 16 GB, SMC 2.30f2

Graphics: AMD Radeon R9 M370X, AMD Radeon R9 M370X, PCIe

Graphics: Intel Iris Pro, Intel Iris Pro, Built-In

Memory Module: BANK 0/DIMM0, 8 GB, DDR3, 1600 MHz, 0x80AD, 0x484D54343147533642465238412D50422020

Memory Module: BANK 1/DIMM0, 8 GB, DDR3, 1600 MHz, 0x80AD, 0x484D54343147533642465238412D50422020

AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x152), Broadcom BCM43xx 1.0 (7.77.61.1 AirPortDriverBrcmNIC-1305.2)

Bluetooth: Version 6.0.8f6, 3 services, 27 devices, 2 incoming serial ports

Network Service: Wi-Fi, AirPort, en0

Serial ATA Device: APPLE SSD SM1024G, 1 TB

USB Device: USB 3.0 Bus

USB Device: Apple Internal Keyboard / Trackpad

USB Device: Bluetooth USB Host Controller

USB Device: USB2.0 Hub

USB Device: USB2.0 Hub

USB Device: USB2.0 Hub

USB Device: USB2.0 Hub

USB Device: CH FLIGHT SIM YOKE USB

USB Device: 2.4G Office Mouse

USB Device: CH PRO PEDALS USB

USB Device: Cruzer Blade

USB Device: Backup+  Desk

USB Device: HD Webcam C615

USB Device: Logitech USB Headset

Thunderbolt Bus: MacBook Pro, Apple Inc., 27.1

My apologies for not understanding what this report is saying.  I have attempted to reinstall High Sierra, however, I can't seem to download the software for it.  Very frustrating.

Any suggestions?

Dan Anderson
atatakaidan@gmail.com

P.S.  I attempted to use XP11, but the framerate is insufficient to use effectively.

1 Answer

0 votes
answered by (1.8k points)
Hey! Would you please send in your log.txt file? That should be in your main X-Plane directory. Thanks!
commented by (12 points)
Thank you for your input.  I did take out Glitter Gulch and the same thing occurs.

Should I, therefore, continue to post more of the log?
commented by (16 points)
​​​Hi I upgraded my iMac 5k yesterday and X Plane 11 and is working fine with internal GPU getting good FPS, although have issue with e-gpu not working properly but that seems more issue with how graphics must be done on X Plane as works fine with other games & apps.
commented by (1.8k points)
Hi Dan, Yes, if you could send me your full log at keyrecovery@x-plane.com, that would be great! Thanks!
commented by (1.8k points)
Hi DigiVortx, Would you please send us your full log file and computer specs? Thanks!
commented by (16 points)
edited by
Hi, computer spec. Apple iMac (2017) i7700k, 4.2GHz, DDR4 24Gb memory, Radeon Pro 580, 8Gb VRAM, 2TB Fusion drive, OSX-Mojave. E-GPU is Sapphire Vega 56 Pulse, 8Gb VRam in Sonnet 550w enclosure all Apple recommended specifications.
this is first is using the inbuilt 580 GPU & getting 32-50FPS, lower busy airport and higher small aerodrome
Also games & applications which seem to work and give high FPS are now using Metal & found older benchmark software i've used which test Open GL no longer works and has all tests greyed out.

I’ve sent emails to the keyrecovery email, they are labelled with which gpu was being used and just to confirm for Vega 56 it is set as preferred screen under OSX & in XP11 shows as main screen with inbuilt as monitor 1 unused
...