0 votes
asked by (12 points)
I have been looking through the internet to find a solution to this. Short of uninstalling and reinstalling i have tried just about everything.  Since i first used the demo, then purchased the game, i have never had sound.  I keep getting the same error.  I've updated drivers for audio device as well.

CPU count        : 16

0:00:00.000 E/FMOD: C:/jenkins/design-triggered/source_code/app/X-Plane-f/../../engine/sound/soun_fmod.cpp(100): FMOD error 51 - Error initializing output device.

0:00:00.000 E/SYS: +-------------------------------------------------------------------------------

0:00:00.000 E/SYS: | The sound system could not be initialized!

0:00:00.000 E/SYS: | This could be because your sound hardware was unavailable. Please restart your system and try again.

0:00:00.000 E/SYS: | X-Plane will continue normally though you will not hear any sounds.

0:00:00.000 E/SYS: |

0:00:00.000 E/SYS: | (hl_init.cpp:1604)

0:00:00.000 E/SYS: +-------------------------------------------------------------------------------

Fetching plugins for C:\Users/ericd/Desktop/X-Plane 11/Resources/plugins

1 Answer

0 votes
answered by (1.9k points)

Hi there

I'm not with Laminar Research, just a fellow simmer in the UK and I'm really sorry if this seems like a silly question, but presumably you have ticked the "Enable sounds" checkbox in X-Plane 11 sounds settings page?

Regards

Welcome to X-Plane Q&A, where you can ask support questions and get answers from members of the community.

This site is for X-Plane support questions only. Please search for existing answers before posting your question. Off-topic questions will be locked.

If you’re new, you’ll need to register before asking your first question.

If your question is answered, click on the check mark to select the best response.

Categories

...