0 votes
asked by (12 points)
downloaded "soft clouds" which replaced bitma

downloaded soft clouds which replaced default bitmaps....now x plane wont load ,,,msg states  :missing skycolor sun glow socked,  is it possible to get a new default bitmaps folder so i can repair this problem?

2 Answers

0 votes
answered ago by (4.8k points)

Hi rmv1030,

I am not from Laminar Research; just a flight simmer from downunder.

My assumption is "soft clouds: is a third party add-on feature.  I have not seen anything or heard  anything about this program or file.  My suggestion would be to delete this 3rd party software.  

Once done then run the X-Plane Installer file again.  By doing so, files  that have been corrupted or are missing from the original installation will be replaced and or installed.  This should give you a "clean skin" installation.  Then try starting X-Plane again.  

If it runs without a problem then install your "soft clouds" software and then test the added software.  If X-plane runs then all should be "OK' .  If not then the added software is the cause of your problem.

Provided you are running the genuine, original and official version of X-Plane rather than the 3rd party hybrid modified version of X-Plane then attach your log.txt file as it may provide other additional information.

To attach the file follow the advice provided in the following link found at https://questions.x-plane.com/?qa=blob&qa_blobid=17830136656522860642

Good luck.

Glenn

0 votes
answered ago by (38 points)
simply update x-plane with the web-installer. It will ask you whether you want the bitmap.

Welcome to X-Plane Q&A, where you can ask support questions and get answers from members of the community.

This site is for X-Plane support questions only. Please search for existing answers before posting your question. Off-topic questions will be locked.

If you’re new, you’ll need to register before asking your first question.

If your question is answered, click on the check mark to select the best response.

Categories

...