+1 vote
asked by (13 points)
Hi, I find that the instruments are frozen when I load a replay scenario but the Garmin seems to be replaying fine? Any reason for this? Thanks for your help.
commented by (12 points)
Same issue here.  From the beginning of one particular replay in the 172SP the instruments are frozen in the state they will be at 47:11, unfreeze at 47:11, and the replay then continues as it should.  The replay was a total of 54:55.

1 Answer

+1 vote
answered by (186 points)
X-Plane's Replay Mode is known to be one of the buggiest part of the simulator. Depending of the aircraft, some/none/all information will be recorded in the Replay. It's a pity that Laminar Research does not pay attention to this because since v7 they have not really provided a decent Replay mode.

The cockpit information, sometimes I have them but only the last 15 minutes and not the complete set. I repeat, it depends also of the aircraft.

The main gear. If it is a tangling gear (more than 2 wheels), none of the planes will reproduce what happened during the live flight. This is why it is very rare that somebody uses X-Plane to make a demo of take-off and landing with a lot of planes just because the real positions and movements are not saved correctly.

There are a lot of other aspects where LR completely ignores what happens outside the cockpit, it's like they don't care because the problem is there since I know XP that is v7.

The worst plane in Replay mode is JARDesign's A330 as a lot of things are not saved correctly: the red strobes, the gear position, the instruments,... It is also sometimes a bug in the aircraft but many plane makers such a FlightFactor, X-Crafts,... told me that they can't fix anything as the bug is in X-Plane.

In the videos that I do, I need to use tons of creativity to hide these bugs but I have reached my limits of always hiding the gear position, or to simulate lights that are not displayed in Replay mode.

Here for instance I had to "hide" the moment when the main gear leaves the ground at take-off, luckily the runway is not flat: https://www.youtube.com/watch?v=JkhIrDay4b0

Here at 0:18 I had to add the lights on the front gear in After Effects using a frame-by-frame technique called Motion Tracking: 1 hour of work https://www.youtube.com/watch?v=9lHUsVpZgBg The developer told me that the bug is in XP and that they can't do nothing about it. How I did the landing gear at touchdown at 0:14? A very complex process that took me two hours to prepare and by doing it during a live flight.

I have stopped to make these clips and I can't even make a decent demo without a pilot telling me: strobe is missing, the gear's position is not correct, the flaps should not be like that, instruments in the cockpit are not correct,...

Welcome to X-Plane Q&A, where you can ask support questions and get answers from members of the community.

This site is for X-Plane support questions only. Please search for existing answers before posting your question. Off-topic questions will be locked.

If you’re new, you’ll need to register before asking your first question.

If your question is answered, click on the check mark to select the best response.

Categories

...