0 votes
asked by (14 points)
I have X-Plane 11 and am using Win10Pro  in an i7 with 16G ram, and 4GB Graphics Card.  

My Saitek throttle quadrant is connected to Saitek Yoke via PS2.  I was able to calibrate both of them, but when I try to fly the  Xplane stock 172, both the throttle and mixture oscillate and do not move smoothly in and out with the control, and I can not get full power.  The yoke has been calibrated and works as it is suppose to.  I downloaded the latest drivers.

I was able to confirm that these controls both work in both X-plane 10 demo, and FSX:SE.  Thank you.

1 Answer

0 votes
answered by (4k points)

Hi RetiredDoc,

I am not with Laminar Research or XForcePC; just a retired flight simmer like you.

Saitek, now logitec, software does not work with X-Plane for controllers. 

Have a look at the following YouTube video created by Michael Brown in the USA.  Michael's company, XForcePC,  is the recommended X-Plane PC supplier by Laminar Research for the USA.  The particular video can be found at  https://www.youtube.com/watch?v=hU_TuALAlJk 

Good luck

Glenn

commented by (14 points)
Thanks Glenn,

Deleting the Preference Files and reinstalling/calibrating the Saitek Yoke/Throttle Quadrant did the trick.  I had previously been using CH Products Yoke with a USB Saitek Throttle Quadrant.  Changing to the new system must have caused some confusion with the program.  Not sure why.  Thanks again for your help.

Kent.
commented by (4k points)
Hi Kent,

Glad it worked.  Safe landings

Glenn

Welcome to X-Plane Q&A, where you can ask support questions and get answers from members of the community.

This site is for X-Plane support questions only. Please search for existing answers before posting your question. Off-topic questions will be locked.

If you’re new, you’ll need to register before asking your first question.

If your question is answered, click on the check mark to select the best response.

Categories

...