0 votes
asked by (18 points)

This happens 100% of the time.

If I hold Alt-Tab (to switch between applications), I always see two copies of the application. One of the windows allows you to select the normal menus at the top of the screen, the other doesn't. I happen to have two monitors, but it behaves this way regardless of if I configure to use that second monitor.

When I start up X-Plane 11 each time, it starts me on a black window. It works to Alt-Tab and select the other window.

I have Windows 10, and a GeForce 1060.  Nothing exotic at all.

1 Answer

0 votes
answered by (1.9k points)

Hi Quizkid

I'm not with Laminar Research, just a fellow simmer in the UK, but a couple of questions:-

1. What is the native resolution of both monitors

2. How is each monitor set up in the NVIDIA settings control panel, please click on following link to show you what I mean:- http://questions.x-plane.com/?qa=blob&qa_blobid=504156320858320712

3. How are your graphic settings configured within X-Plane 11, as per following link:- http://questions.x-plane.com/?qa=blob&qa_blobid=491747032611431398

Regards

commented by (18 points)

Both monitors are identical, 1920 x 1080 (AOC). But like I said, I get two instances in Windows 10 with one monitor. If I turn on the second monitor, I get three! instances.

I don't use the NVIDIA, I can upload that later, not sure if it will help. Following is my X-Plane configuration info.

commented by (10 points)
Hello there, i have the same problem, im not sure if this is also dropping my fps.... in my case i have 3 monitors, and 4 x-system windows show up uppon startup, all 3 monitors are black screens untill i hit alt-tab to switch between windows... then i can use the game... the only common denominator that im able to see, is that we both have AOC monitors and nvida cards...could this be a driver issue??, did you get it fixed?
commented by (18 points)
I never got this fixed. Current version is 11.36r2. Thanks for pointing out that you have AOC monitors also. It's hard for me to think that this would cause the problem - I don't think X-Plane can see the monitor in use at all.

I changed NVidia cards, still have the same issue.
commented by (1.9k points)

Hi Guys

Further to my original post, have you both set up your multiple displays in Windows 10, before using XP11?

Please see photos below:-

Regards

commented by (10 points)
@greengolfer15, actually i do have all 3 monitors showing up as extendend displays on my windows settings, i also checked my nvidia settings, that shows all 3 monitors, and only 3 monitors, my guess is with AOC drivers issue, i clearly remember running some AOC app called i-menu or something like that right before the problem appears, my main concern is that, leaving the alt-tab extra step appart, is that this problem is consuming fps, since it clearly shows 4 windows with game graphics once you hit alt-tab

Welcome to X-Plane Q&A, where you can ask support questions and get answers from members of the community.

This site is for X-Plane support questions only. Please search for existing answers before posting your question. Off-topic questions will be locked.

If you’re new, you’ll need to register before asking your first question.

If your question is answered, click on the check mark to select the best response.

Categories

...