0 votes
asked by (12 points)

Steam updated me to XP11.10 the other day. I opened it up and found the plane was yawing very sharply left. I looked and saw that one throttle was at 100%, the other was at 50%

The throttle does not move by any means. It does not respond from inputs from F1/F2, nor from the mouse. This is an issue that doesn't affect many, but is severely game breaking.

The bug only affects throttle 1 in multi-engined aircraft, throttle 2 responds as normal. In single engined the throttle is stuck at 50 again.

I have a saitek quadrant, and it works fine, I've tested it in XP10. 

LOG:

http://questions.x-plane.com/?qa=blob&qa_blobid=14308752114176346171

commented by (10 points)
I have the same problem with my Saitek TPM and Redbird Alloy TH1.

Moving one of the levers results in this lever being snap back to its center position.

Soo
commented by (18 points)
Good evening,

So here you follow this link and you do what paragraph 1 and 2 say and normally it should be in order.

Sorry, but the link is in English.

http://xplanewiki.fr/514

Keep me informed !!!

Christian

2 Answers

0 votes
answered by (4.1k points)
Hi Mr Orang,

I am not with Laminar Research; just a flight simmer.

As this forum is for the official Laminar Research version of X-Plane I would suggest you take your problem to a Steam forum.

The Steam version is a hybrid created by a 3rd party for commercial advantage and has no association with Laminar Research.  The steam version files cannot be mixed with the official and original versions of X-Plane from Laminar Research.

Glenn
commented by (18 points)
I have the same problem with my hot stick warthog throttle under X-plane11.11r2 (build 111101 64bit), and I do not use Steam
commented by (4.1k points)

Hi christainbt31,

Have a look at the answer provided to a similar problem provided by jroberts (Laminar Research) about 4 hours ago just after you made your comment at  http://questions.x-plane.com/16282/problem-with-throttle-hotas-warthog  

Glenn

commented by (13 points)
I have the same problem with my Logitech Extreme 3D Pro joystick (stuck at about 1500 RPM) and I didn't use Steam.  It works perfectly with XP 10 but in XP 11.21r2 only the throttle is not recognized even when using F1 and F2.  The joystick seems to be calibrated normally on the settings page.  I have no other controllers listed in the Device drop down on the settings page and the joystick behaves normally when calibrated using Windows 10.  Roll, pitch, and yaw calibrate normally and other keyboard commands function properly.  Puzzled and a bit frustrated...
commented by (12 points)
i am having the exact same problem did you ever find a solution?
commented by (18 points)
Good evening,

So here you follow this link and you do what paragraph 1 and 2 say and normally it should be in order.

Sorry, but the link is in English.

http://xplanewiki.fr/514

Keep me informed !!!

Christian
0 votes
answered by (18 points)
Hello
My problem has been solved and it's very simple.
But not being at home today I give you the solution on my return.
cordially

Welcome to X-Plane Q&A, where you can ask support questions and get answers from members of the community.

This site is for X-Plane support questions only. Please search for existing answers before posting your question. Off-topic questions will be locked.

If you’re new, you’ll need to register before asking your first question.

If your question is answered, click on the check mark to select the best response.

Categories

...